audio with realistic timbre
 

Overzicht van de audio installatie

14 december 2009

Op deze pagina een overzicht van mijn installatie.
De configuratie varieert van tijd-tot-tijd omdat naast het luisteren naar muziek het modificeren en maken van componenten deel uitmaakt van de hobby...

 


Overzicht:

Klik hier voor het vorige overzicht (14 juni 2005).


 

CD-transport Roksan ROK-DP1.  
Roksan  ROK-DP1 Een "oudje" uit midden 90'er jaren. Gebouwd door de draaitafel specialist Roksan zoals een draaitafel gebouwd wordt. Een verend subchassis herbergt de Sanyo aftaster. De speler is een bovenlader waarvan het klepje electrisch open en dicht gaat. Dit loopwerk geeft een bijzonder natuurlijke weergave gecombineerd met veel detail. Een echte aanrader die zich kan meten met de hedendaagse loopwerken.. De CEC TL2x heeft het veld moeten ruimen voor dit "oudje"..

 


 

DIY paradise Monica3 .  
Monica3

De non-oversampling dac van Yeo van DIYParadise klinkt wonderschoon. Met als basis de TDA1545 heeft deze dac een minder "wollig" karakter dan een non-oversampling dac op basis van de TDA1543. De aanpassing met de FET-buffer trap alá PassLabs B1 werkt wonderwel. De behuizing is gemaakt van Mahonie, Plataan en Brons..
Voeding is separaat uitgevoerd met een tweetal voedingtrafo's die in serie staan.

Monica3  
Monica3 power supply  
Monica2 met 45SE buffer Monica2 met buffertrap 45 Single Ended...
Monica2 met 45SE buffer Klein duimpje en de reus: Gelijkrichters zijn 1007's ontdaan van hun "ijzeren jasje" en de Vaic VV45 als spanningversterker belast met 1:1 interstage.

 


 

Digitale interink: StereoVox XV2.  
Stereovox XV2 De alom geprezen digitale interlink van Chris Somovigo. Een uiterst flexibele 75ohm kabel afgemonteerd met BNC. Wanneer ook aan apparaatzijde zuiver 75ohm wordt afgemonteerd (BNC?) dan wordt het verschil met andere kabels al gauw in het voordeel van de XV2 beslecht...

 


 

Furutech RD-2.  
De Disk-demagnetiser van Furutech. Wanneer de CD een "behandeling" hierin krijgt knapt het geluid hiervan aanzienlijk op! Lijkt op voodoo totdat je het hebt gehoord. Wel prijzig, overigens... :-(

 


 

Draaitafel Garrard 301.  
Garrard 301

Via ruil verkregen: Een heuse Garrard 301 afgemonteerd met een Project carbon arm!

Super!

Project carbon  

 


 

Thomas Schick toonarm .  
Thomas Schick tonearm Een 12inch arm gemaakt door een liefhebber volgens eigen specificatie. De arm zal in een later stadium tesamen met de Garrard worden ingebouwd in een houten basis...

 


 

Het element: Denon DL103 'Uwe body'.  
Denon DL103 Uwe body Één van de meest bekende en langst verkrijgbare MC-elementen. Hier gemonteerd in een ebbenhouten behuizing, de zg. 'Uwe body".

 


 

De MC-RIAA-versterker: Phonoclone 3 .  
Een solidstate MC RIAA versterker met ongekende prijs-kwaliteit verhouding!
Voeding en versterker zijn separaat uitgevoerd..
Phonoclone Op een bronzen plaat..

 


 

Passieve volumeregeling: Lightspeed Attenuator & Silvercore steppers.
Lightspeed attenuator

Lightspeed attenuator.

Een volumeregelaar op basis van LED's en LDR's. Een schone, ongekleurde weergave door het ontbreken van een schakelaar?
Een nadeel(?) is het niet helemaal kunnen dempen van het geluid en de relatief lage ingangsimpedantie van plm 8K..

Zie ook mijn Blog voor meer informatie..

Silvercore steppers

SilverCore Steppers.

Transformator gekoppelde volumeregeling. Schakelbaar van 1:1 naar 1:2.

 

6H30 preamplifier Voorversterker op basis van de 6H30 naar een ontwerp van John Broskie, de Constant Current Draw Amplifier (CCDA)...
6H30 preamplifier ..met bijbehorende voeding..

 


 

Eindversterkers.  
GM70 Single Ended GM70 Single Ended. Spannings versterker is de C3G in triode, driver de 807 in triode als kathodevolger, allemaal interstage gekoppeld. 30 Watt vermogen bij een hoogspanning van 920Volt..
GM70 Single Ended  
GM70 Single Ended  

 


 

Weergevers:  
De PHY-HP KM30 (koperen utvoering) in een klankscherm. Een zeer goed klinkende co-axiaal unit met groot frequentiebereik en door het ontbreken van een kast een zeer overtuigende (verslavende!) laagweergave. De klankschermen zijn elk dubbelwandig met zand gevuld en wegen 120kg elk.
 

 


 

Bekabeling.  
Interconnects:
NFO! In mijn beleving eenvoudig de best klinkende interconnect! Vergeleken bij (veel duurdere) "high-end" interlinks van de snelheid en natuurgetrouwe weergave van NFO meteen op.
Netbekabeling:
Furutech stekers (Rhodium) met hiertussen PHY-HP luidsprekerbekabeling. Let op: niet veilig volgens IE-normen!! De PY-HP speakerbekabeling is immers van een katoenen isolatie voorzien. Wél een kwaliteit netkabel die alleen door de duurdere NBS geëvenaard wordt!
NFO speaker bekabeling

Luidsprekerbekabeling:
NFO! Ook hier weer: Vriend Cees maakt eerlijke en goede bekabeling voor een schappelijke prijs met ongekende kwaliteiten.

Additioneel:
Bybees! Op de 'min' en 'plus' van de speakeraansluitingen is een Bybee quantum purifier gemonteerd welke in behoorlijke mate bijdragen aan de rust in het stereobeeld!

*

_______________